Ny Trädgårdskurs på skolan

I dagarna har just den andra trädgårdsutbildningen för vuxna startat. Kursledare är Karin Borgenvall och Elin Andersson-Simson. Eftersom odlingssäsongen startar nu passar de på att bygga upp odlingsbäddar och börja så de frö som ska gro. Men först ska bäddarna gödslas och jämnas till. 

Här planerar Elin och den entusiastiska gruppen hur arbetet ska gå till. Det ska finnas plats till bönor, morötter, palsternackor, kål, sallad, och mycket annat. De provar också att bygga blomsterbäddar i cirkelform byggda av hasselkvistar vilket ger en vacker karaktär.

En portal ska bli stomme åt några klätterväxter.

Här bygger man upp ett växthus för känsligare växter.

Det ska bli spännande att se hur vackert det blir fram emot sommaren när allt börjar växa. Vi önskar trädgårdskursen lycka till!