Internat/fritid

Många av våra elever bor på skolans internat.

Du som har långt till skolan kan bo på vårt internat. Skolan har även ett antal boxplatser för dig som vill ha med egen häst, är du intresserad av att anmäla dig för att få en boxplats så kontakta Magnus Fransson på tel 0733-477 844 eller via mail till magnus.fransson@ingelstad.nu. Läs mer i länken ”Ta med din egen häst”.

Du som väljer hundutbildningen har också möjlighet att ta med din egen hund. Vi har internatboenden där hundar är välkomna, samt ett hundstall för uppehåll dagtid. Kontakta Lisa Sahlmann på 0733-477 815 eller lisa.sahlmann@ingelstad.nu för mer info eller för att ansöka om hundplats. Läs mer i länken ”Information om egna djur på skolan” i vänstermenyn.

Bor du på vårt internat får du med stöd av vår fritidspersonal, ta ansvar för ditt eget boende i veckorna. Det finns alltid fritidsledare på plats utanför skoltid fram till 01.00, från söndag kväll till fredag morgon, och nattetid efter 01.00 har vi en fritidsledare som sover och har jour på skolan.

På internatet finns trådlöst nätverk och internet, så det är inga problem att hänga med i vad som händer i vår värld.
Här på skolan finns en stor gemenskap och många blir vänner för livet. Utanför skoltid anordnas det en massa roliga aktiviteter, där också du som bor hemma är välkommen!

Har du några frågor om internatboendet, ring då Servicechef Kjell-Erik Sagebrant på tel 0733-477 826 eller skicka ett mail kjell-erik.sagebrant@ingelstad.nu.

Via CSN ansöker du om inackorderingsbidrag, se www.csn.se. Kontakta skolan/rektor om du får avslag på din ansökan om inackorderingsbidrag så ska vi hjälpa dig! I länken ”Internat” till vänster ser du vad det kostar att bo hos oss.