Fotoutställning i Växjö

Fram till den 26 februari ställer fotointresserade elever ut sina bilder på Stadsbiblioteket i Växjö. Några av bilderna ser du här, men i Växjö får du chans att se alla de fina bilderna!

(mer…)Ridhuset stängt v9

Under hela vecka 9 kommer vi byta underlaget i ridhuset till fibersand vilket innebär att ingen aktivitet i ridhuset kan förekomma
Gäller måndag-fredag vecka 9.

Hälsningar stallpersonalen


LB14-entreprenad – gick vidare till SM

Nu är det klart! Vi åker till Säffle den 12-13 maj för att ta pris i SM för unga maskinförare. Vi är det enda naturbruksgymnasiet på SM och våra elever kom 5:a bland 30 tävlande skolor på den teoretiska tävlingsgrenen. Nu återstår bara finliret att träna upp sig för att bli vinnande yrkesproffs på grävmaskinerna och hjullastarna.


Senaste nytt inom vatten och avlopp

Tack vare att skolan är ett ME-center genomförs regelbundet olika utbildningar åt entreprenörföretag och deras anställda. Nyligen genomfördes en kurs i hur man lägger avlopp med den senaste tekniken. (mer…)Lantbrukselever på reparationskurs

Det är viktigt att kunna göra enklare reparationer när något går sönder. Våra elever i Lb14 håller som bäst på med att lära sig svetsa och reparera.

(mer…)


Nya bussar på skolan

Tre av våra gamla minibussar tar nu studenten och lämnar skolan. De har varit med om mycket och bjudit på både värme och upplevelser.

(mer…)


Rekord på Öppet Hus

I lördags (21 jan) var det öppet hus på skolan. Det var ovanligt många besökare och vi hade högtryck på alla avdelningar: i hundparken, djurhuset, veterinärkliniken, stallet, NV-informationen, lantbruk och lantbruk-entreprenad samt vår nyhet Bygg och Anläggning-anläggningsmaskinförare.  (mer…)


Hästskötarexamen

Just nu håller ridsporteleverna på att öva inför hästskötarexamen.
Skolan betalar hästskötarexamen för alla ridsportelever i åk 3.
Nu tränar vi på visa häst vid hand, longering, utrustning och givetvis ridning. Teoretiskt ligger fokus på grovfodrets växter och giftiga växter samt vanliga skador vid träning av hästen.


1 2 3 4