Djursjukvård

Vi erbjuder en av landets främsta gymnasieutbildningar med fokus på Djursjukvård. Här utgår vi från den praktiska verkligheten i undervisningen och håller oss uppdaterade med de senaste kunskaperna för en hög kvalitet på utbildningen.

Redan i årskurs 1 får du vara med i verksamheten på vår egen veterinärklinik. I årskurs 2 är du regelbundet med i klinikarbetet då den är öppen för allmänheten. Kliniken drivs som vilken veterinärklinik som helst, med vår egen veterinär och djursjukvårdare. Hit kommer patienter för allmänna undersökningar, kastrering, vaccination, besiktning, tandbehandling, mm. Våra kunder är mest hundar och katter, men även kanin, marsvin, råtta och andra mindre djur.

I årskurs tre gör du 8 veckors praktik (APL) på ett större djursjukhus, vilket gör dig väl förberedd för kommande yrkesliv. Dessutom ingår ytterligare 5 veckors praktik (APL), som du kan förlägga på en mindre veterinärklinik eller utomlands.

Din yrkesutgång: Efter godkänd examen är du djurvårdare inom djurens hälso- och sjukvård med utökad behörighet. Den utökade behörigheten innebär att du får kursen Grundkurs i läkemedelshantering, som är godkänd av jordbruksverket. Den ger dig stora möjligheter till jobb på veterinärkliniker och djursjukhus. Läs mer under fliken tidigare elever berättar.

i-stad_djursjukvard_utb