Praktik

Under din tid på Ingelstad ingår APL, arbetsplatsförlagt lärande, som en del av utbildningen.

APL-tiden uppgår till 15 veckor fördelat under studietiden.

Du som studerar djurvård kan göra din praktik på zoobutik, hos djuruppfödare, på djursjukhus, på turismföretag m.m. Första praktiken utanför skolan gör du under 5 veckor i tvåan. I trean har du en praktikperiod varje termin på vardera 5 veckor.

Du som studerar djursjukvård gör praktik under 18 veckor och får  vara med om hur veterinärers och djursjukskötares arbete går till. Du kommer att lära dig massor och få vara med om många spännande händelser. 8 av de 18 APL-veckorna gör du på ett djursjukhus eller större veterinärklinik när du går i årskurs 3. Vi bokar praktikplats åt dig i förväg och du får en handledare som tar hand om dig och ser till att du får undervisning i de moment som ingår i praktiken.

Utlandspraktik?
Att praktisera utomlands är ett intressant sätt att bredda sin erfarenhet. Vi har ett samarbete med en organisation på Irland som arrangerar utlandspraktik för elever. Du kan även på egen hand boka utlandspraktik. På bilden ser du tre av våra elever som själva arrangerade praktik på Zoo Negara i Kuala Lumpur, Malaysia.

i-stad_utlandspraktik_malaysia