Tidigare elever berättar

Anna Karlsson

Anna_Karlsson_elev_i-stad

Efter studenten 2010, fick jag sommarjobb på Valla Djurklinik i Linköping där jag också hade gjort min 8 veckors praktik. Jobbet är både roligt och mycket varierande. Jag jobbar varannan vecka på vårdavdelningen med rastning, matning, städning, tvättning och hjälpa veterinären/djursjukskötaren med behandlingar. Andra veckan hjälper jag till på polikliniken/receptionen och jobbar kvällsjour. Då blir det mer packa upp varor, ta betalt för besök, provsvar som ska sorteras, journaler som ska strimlas mm. Jag jobbar även helger. Då håller jag koll på våra vårdpatienter och jobbet blir mer självständigt.

Som djurvårdare får du jobba obekväma tider och vara beredd på att ta hand om både kräkningar och diarré. Alla liv går inte heller att rädda, men alla de som tillfrisknar och alla tacksamma hussar och mattar gör jobbet till det roligaste ändå.

Klara Sjöberg

Klara_Sjoberg_elev_i-stad

Jag tog studenten 2011 och trivdes jättebra med min utbildning. Min 8 veckors praktik hjälpte mig att få jobb som djurvårdare på djursjukhuset i Jönköping. Nu jobbar jag på Växjö djursjukhus och trivs jättebra. Det bästa med jobbet är att det är stor variation. Allt från receptionsjobb till att ta hand om inneliggande patienter med rastning, medicinering mm. Jag gillar att jobba med både människor och djur, och här får jag både och.