Dina studier

Djurvård är utbildningen för dig som vill veta mer om alla slags djur och ha en allsidig utbildning med mycket djurens välbefinnande i centrum.

Vi utgår från den praktiska verkligheten i undervisningen och håller oss uppdaterade med de senaste kunskaperna för en hög kvalitet på utbildningen. Du får också totalt 15 veckors praktik (APL), vilket gör dig väl förberedd för kommande yrkesliv.

Programfördjupning Djurvård
Djurvård är en utbildning för dig med stort djurintresse! Här få du lära dig om alla slags djur, både teoretiskt och praktiskt. Du lär dig sköta och hantera djur som chinchillor, papegojor, får, ankor och skorpioner, men får också kunskaper om djurs beteenden, avel, djursjukvård och mycket, mycket mer.

För att utbildningen ska bli verklighetsanpassad är en del av undervisningen i skolans djurhus, veterinärklinik och zoobutik. Studiebesök/utbildning på Kolmården tillsammans med studiebesök på djursjukhus, djurpark/tropikarie, hundkennlar, katt- och hundpensionat med mera, ger dig inblick i många olika möjligheter att arbeta med djur.

Att tänka på

  • Vissa delar av utbildningen sker i våra olika djuravdelningar på skolan – oavsett vilken profil du valt att läsa.
  • Djurvårdaryrket är ofta fysiskt ansträngande.
  • I utbildningen kommer du i kontakt med bland annat hö och olika pälsdjur  – därför bör du inte ha sådana allergier.