Hund

Hundar är mer än bara en hobby, det är en framtidsbransch som bara växer. Hos oss har du möjligheten att ta ditt hundintresse och skapa dig en yrkeskunskap. Är du främst ute efter att kombinera din skoltid med din hobby hund, då har du också kommit rätt.

Utbildningen passar dig som:

  • vill jobba med hund
  • önskar plugga vidare
  • vill förgylla din gymnasietid med hund på schemat och vid din sida

Efter studier hos oss har du möjlighet att studera vidare och arbeta som polis, lärare, problemhundskonsult, veterinär, djursjukskötare etc.

Du kan välja kurser som gör att du får grundläggande högskolebehörighet.

Framtid inom hund?
Idag behövs fler hundförare för tjänstehundar och nyttohundar. Hundens ”nosarbete” är på frammarsch och det är något samhället lär sig nyttja allt mer. Hunddagis och pensionat blir vanligare då allt fler människor skaffar hund (och då lagen nu säger att hunden inte får vara ensam mer än i några timmar).

Samhället har ett växande behov av välutbildade hundinstruktörer, hunduppfödare, hundskötare som arbetar med rehabhundar, hundturism etc. På frammarsch är yrken som hundtrimmare och hundpsykolog som några exempel.

Ta med din egen hund
Du är välkommen med eller utan hund. Vi har lånehundar. Har du med din egen hund kommer den först få genomgå vårt test för att säkerställa hundens lämplighet. Skolan erbjuder hundrum på internatet, hundrastgårdar och hundgårdar, träningsplan och fantastiska vandringsstråk som gör hundlivet på skolan till ett nöje.

Läs gärna på hemsidan om djur på Internat.

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor, önskar besöka oss eller vill veta mer!