Dina studier

Är du redo för en intressant och lärorik resa genom hundens historia till modern tid? Då har du kommit rätt.

På vår hundutbildnng lär du dig moderna träningsmetoder. Vi står i framkant i hundbranschen med yrkesverksamma hundlärare

Dina hundämnen kommer innehålla block av raskunskap, etologi, inlärningspsykologi, anatomi och friskvård, utfodring och hälsa, ledarskap och flockliv, stress och problembeteenden, problemutredning och åtgärder, massage och rehab och mycket mer. Vi undervisar teorin i direkt anslutning till en fantastisk hundanläggning. Teorin vävs naturligt in i de praktiska göromålen i hundstallet och på appelplan, likväl i skogen. Gästföreläsare, gästande tränare satsar vi på för att erbjuda en bredd och ett djup inom varje block.

Du har stor möjlighet att påverka hur just dina utbildningsår riktas. Du väljer praktikplats, projektarbeten, och ämnesfokus. Du får stor möjlighet att ”snöa in” på just ditt intresseområde. Nedan följer några exempels om belyses under utbildningen:

Hundvård
För dig med hundvårdsyrket i fokus har du möjligheten att utveckla dina förmågor eller lära dig färdigheterna som krävs. Vi har en hundvårdsavdelning med plats för flera hundar att vårdas i form av trim/pälsvård, massage, kloklippning, tandskrapning, bad och tvätt. Om du själv lägger fokus på just detta område så kan du vara redo för ett jobb inom branschen efter din examen.

Problemutredning
Brinner du för hundar med problem? Eller hundägare med problematiska hundar? Bland dina lärare finner du en yrkesverksam hundpsykolog med många års arbetserfarenhet inom branschen. Du får en omfattande undervisning i ämnet och verktygen att hantera hundar med problematiska beteenden samt åtgärda och förebygga dem. I verkliga fall övar du upp ditt handlag för de hundar som uttrycker en obalans. Genom filmer och praktisk träning i att utreda problemfall och handleda till lösning får du en bas att stå på som är till stor nytta inom all hundhållning och övrigt arbete med hundar.

Hunden i tjänst ”bruks”
För dig som fascineras av hundens sinnesförmågor och därav hundens breda användningsområde i vår tjänst så erbjuder vi möjligheten att förkovra sig i just detta. Du lär dig utveckla hundens färdigheter inom personspår, eftersök, uppletande av försvunna föremål och personer. Du får kunskap om hur du lär hunden  doftdiskriminering av olika ämnen, en grund för att utbilda ex. en narkotikahund. Denna kunskap som vi sen sätter på prov på vår sökbana. För dig som söker en framtid inom räddningstjänst eller bevakning, som hundförare inom polisen etc. anar vi att detta är ett favorit ämne.

Hunddagis/hundpensionat
Genom föreläsningar, grupparbeten, praktik/studiebesök och rollspel får du möjlighet att ta till dig vad som krävs för att driva eller jobba på hunddagis/hundpensionat. Du lär dig vad man bör tänka som föreståndare på ett hunddagis. Arbetsrutiner såsom öppning, stängning, utfodring, motion och balans mellan återhämtning och aktivitet. Inskolningsprocessen, kundbemötande, kontrakt och arbetsprinciper, starta eget, budgetering/ marknadsföring, lagar och regler.

På schemat står även stresshantering, passivitetsträning och aktivering/berikning, friskvård och akutvård. Utbildningen ger dig den kunskap som krävs för att ansöka om att få starta hunddagis och hundpensionat enligt Jordbruksverkets krav.

Allmänlydnad, agility, klicker, personspår 
Hos oss får du möjligheten att göra drömmen till en verklighet. Brinner du för att coacha folk till djupare kunskap om hund, älskar du att träna och forma hundar. Genom teori, praktisk handledd träning och fallstudier m.m. får du kunskaperna och erfarenheterna som krävs för att träna hund och lära andra träna hund.