Dina studier

Är du redo för en intressant och lärorik resa genom hundens historia till modern tid? Då har du kommit rätt.

På vår hundutbildnng lär du dig moderna träningsmetoder. Vi står i framkant i hundbranschen med yrkesverksamma hundlärare

Dina hundämnen kommer innehålla block av raskunskap, etologi, inlärningspsykologi, anatomi och friskvård, utfodring och hälsa, ledarskap och flockliv, stress och problembeteenden, problemutredning och åtgärder, massage och rehab och mycket mer. Vi undervisar teorin i direkt anslutning till en fantastisk hundanläggning. Teorin vävs naturligt in i de praktiska göromålen i hundstallet och på appelplan, likväl i skogen. Gästföreläsare, gästande tränare satsar vi på för att erbjuda en bredd och ett djup inom varje block.

Du har stor möjlighet att påverka hur just dina utbildningsår riktas. Du väljer praktikplats, projektarbeten, och ämnesfokus. Du får stor möjlighet att fördjupa dig inom ditt intresseområde. Nedan följer några exempel på fördjupningsområden:

Hundvård
Här får du vårda hundar genom klippning och trimning, kloklippning samt bad och tvätt. Under utbildningen finns möjlighet att bjuda in en gästföreläsare som pratar om hundmassage och förebyggande hälsovård.

Problemutredning
Du får lära dig om vanliga problembeteenden hos hundar och verktygen för att åtgärda och förebygga dem. Undervisningen genomförs av en utbildad hundpsykolog.

Hunden i tjänst
För dig som vill fördjupa dig i hundens användningsområden i tjänst och i samhället. Här har vi ett samarbete bland annat med försvarsmakten, polis, specialsökhundar och vårdhundsförare. Om intresse finns kan du t ex välja att göra din APL hos försvarsmakten. Gästföreläsare bjuds in.

Hunddagis/hundpensionat
Genom föreläsningar, grupparbeten, praktik/studiebesök får du möjlighet att ta till dig vad som krävs för att driva eller jobba på hunddagis/hundpensionat. Du lär dig vad man bör tänka på som föreståndare på ett hunddagis samt arbetsrutiner såsom öppning, stängning, utfodring, motion och balans mellan återhämtning och aktivitet. På schemat står även stresshantering, passivitetsträning och aktivering/berikning, friskvård och akutvård. Utbildningen ger dig den kunskap som krävs för att ansöka om att få starta hunddagis och hundpensionat enligt Jordbruksverkets krav.

Instruktör
Genom teori, praktisk handledd träning och fallstudier m.m. får du kunskaperna och erfarenheterna som krävs för att träna hund och handleda andra hundförare. Du får lära dig att bemöta hund och förare pedagogiskt men också samspelet dem emellan.