Vår hundfilosofi

Hur jobbar vi?

På Ingelstadgymnasiet möter du en gediget utbildad hundstab med kvalificerade utbildningar inom hund (se vår blogg för personalpresentation m.m.). Vi anammar ett modernt och sunt hundtänk med rätt magkänsla. Utbildningen baseras på läror om hundens ursprung, deras naturliga beteenden och behov. Genom insikter i arten och raser individanpassas träningen. Den skräddarsys för varje ekipage och positiv förstärkning står som huvudsaklig träningsprincip. Med mycket etologi, inlärningspsykologi och hundspråk i ryggen kommer du guidas igenom din egen utveckling till hundtränare.

Vår röda tråd. Vi utgår från insikter om:

  • hundens naturliga beteenden för att förstå
  • deras behov för att tillgodose och harmonisera
  • deras beteendebehov för att hitta motivation
  • deras kommunikationsmedel för att göra oss förstådda

Samarbete, ledarskap, kontakt och kommunikation färglägger våra moment. Och vi har väldigt roligt 🙂 Med mycket hjärta och glädje tränar vi hund och lär ut. Lekfullheten och nyfikenheten som kan lockas fram i varje hund och elev.

Vi lär ut varje dag, och vi lär oss nytt varje dag. Att gå hos oss blir en resa, en resa fylld av insikter, skoj och givande erfarenheter.

”Alla hundar lär sig saker på olika sätt. Och detsamma gäller oss människor. Hos oss blir du och din hund aldrig en i mängden!”