Dina studier

På Ingelstad kan du välja mellan profilerna Djursjukvård/NV och Ridsport/NV. Oavsett vilken profil du väljer så får du en utbildning som ger dig stora möjligheter till intressanta jobb i framtiden.

Idag är behovet av kunskap inom det naturvetenskapliga området stort eller till och med mycket stort på arbetsmarknaden och man räknar med att detta behov kommer att öka under de närmaste åren.

Naturvetenskapliga kunskaper ger dig därför stora möjligheter att välja bland många attraktiva jobb med intressanta arbetsuppgifter.

Läser du naturbruksprogrammet med naturvetenskaplig profil får du en mycket bred behörighet för vidare studier på högskola eller universitet. Väljer du den naturvetenskapliga profilen på Ingelstadgymnasiet läser du 2950 poäng på gymnasiet, det innebär att du läser 450 poäng extra.

Våra fördjupningar

Djursjukvård – NV
För dig som har ett stort djurintresse och kanske vill satsa på att utbilda dig vidare inom veterinärmedicin efter gymnasiet. Här får du lära dig skötsel, hantering samt att ta hand om och behandla sjuka djur tillsammans med vår veterinär och våra djursjukvårdare.

Ridsport – NV
Om du är intresserad av hästar och samtidigt vill få en naturvetenskaplig profil så ska du välja ridsport-nv. Denna utbildning ger dig som är hästintresserad en unik möjlighet att läsa utvalda hästkurser i kombination med kurser i de naturvetenskapliga ämnena matte,fysik och kemi.