Djursjukvård – NV

För att hålla en hög kvalitet på utbildningen har vi veterinär och djursjukvårdare som håller i undervisningen. I skolans veterinärklinik får eleverna tillsammans med  veterinären och djursjukvårdarna  undersöka och behandla friska och sjuka djur. Detta är så nära verkligheten man kan komma.

På skolan har vi också ett djurhus där du lär dig hantera exotiska djurarter såsom papegojor, ödlor, ormar, fiskar och sköldpaddor. Dessutom finns chinchillor, marsvin, gerbiler, skorpioner, spindlar, minigrisar och många andra djurslag.

Du kan välja att praktisera inom områden som veterinärmedicin, jordbruk-, häst-, eller trädgårdsnäring, laboratorieteknik, djurvård och arkeologi, eller varför inte förlägga en av dina APL-perioder utomlands?

Om du vill veta mer om vår utbildning så är du välkommen att ta kontakt med oss.

Den praktiska undervisningen bedrivs i mindre grupper, vilket ger dig möjlighet till en nära lärarkontakt och chans att utvecklas i ett tryggt arbetsklimat.

Dessutom får du möjlighet att under den arbetsplatsförlagda utbildningen (APL), som också är en del av dina studier, prova på intressanta yrken inom det naturvetenskapliga området.