Ridsport

Ridsport på Ingelstadgymnasiet är ett enkelt val för dig med ett stort hästintresse. Hos oss får du en fördjupande kunskaper i ridning samt yrkesmässiga kunskaper i hästskötsel.

Här finns allt från trygga stabila hästar till välutbildade tävlingsindivider på medelsvår nivå. Du kommer att ha häst på schemat under alla tre åren. Hur mycket häst du vill ha väljer du själv när du söker ditt individuella val.

Ta med din egen häst
Elever i åk 1 är uppstallade i Faxestallet (som ligger bredvid skolstallet) och elever i åk 2 och 3 i elevstallet på Hulugård (500 m från ridhuset). Räcker inte dessa platser så finns det privata stall runt skolan. I stallhyran ingår grovfoder och strö.

För att få ha med egen häst på skolan gäller följande turordning.
I första hand får de elever som går RID tillgång till stallplats, i andra hand de elever som går NV-RID och i tredje hand elever som går någon av de andra inriktningarna. I övrigt gäller regeln först till kvarn.
Från och med den första juli kan du anmäla intresse för stallplats.
Anmäler gör du via mejl till magnus.fransson@ingelstad.nu

I länken hittar du vårt Uppstallningskontrakt

Många av eleverna väljer att rida både sin egen häst och på skolhästarna i utbildningen. Du som vill träna själv rider självklart gratis i vårt ridhus. Till oss kommer också externa tränare i dressyr och hoppning. Varje termin anordnar skolan flertalet tävlingar i hoppning och dressyr.

Kvalitetssäkring
Vi är angelägna om att utbildningen leder till de rätta kunskaperna. Därför kvalitetsgranskas vår utbildning årligen i samband med yrkesprov för hästskötare av hästhållningens yrkesnämnd HYN.

i-stad_ridsport_utb_02