Ridsport

Ridsport på Ingelstadgymnasiet är ett enkelt val för dig med ett stort hästintresse. Hos oss får du en fördjupande kunskaper i ridning samt yrkesmässiga kunskaper i hästskötsel.

Här finns allt från trygga stabila hästar till välutbildade tävlingsindivider på medelsvår nivå. Du kommer att ha häst på schemat under alla tre åren. Hur mycket häst du vill ha väljer du själv när du söker ditt individuella val.

Ta med din egen häst
Elever i åk 1 är uppstallade i Faxestallet (som ligger bredvid skolstallet) och elever i åk 2 och 3 i elevstallet på Hulugård (500 m från ridhuset). Räcker inte dessa platser så finns det privata stall runt skolan. I stallhyran ingår fritt grovfoder och fyra torvbalar per månad.

Stallplatserna är i förstahand till för elever som läser Ridsport eller Nv-Rid, vanligtvis finns det möjlighet även för andra elever att ha med sin häst till skolan.

Många av eleverna väljer att rida både sin egen häst och på skolhästarna i utbildningen. Du som vill träna själv rider självklart gratis i vårt ridhus. Till oss kommer också externa tränare i dressyr och hoppning. Varje termin anordnar skolan flertalet tävlingar i hoppning och dressyr.

Kvalitetssäkring
Vi är angelägna om att utbildningen leder till de rätta kunskaperna. Därför kvalitetsgranskas vår utbildning årligen i samband med yrkesprov för hästskötare av hästhållningens yrkesnämnd HYN.

i-stad_ridsport_utb_02