Hästar, personal och anläggning

Här hittar du en presentation av våra hästar, personal och anläggning.

Om du vill veta mer om våra hästar kan du välja hästar i menyn.

Personal
Magnus Fransson

Magnus är beridare och ridlärare. Har bla  arbetat med unghästar och tävlingar i USA och Tyskland. Har tävlat  Svår dressyr,  Msv hoppning samt lag SM i fälttävlan , visat hingstar på premieringar och bruksprov. Finalplacerad i både BreedersTrophy och Scandinavian Open i dressyr. Privatelever som tävlar framgångsrikt på MSV nivå i dressyr. Framskjutna placeringar på kvalitétstävlan och 3års test. Utbildad stilhoppningsdomare och dressyrdomaraspirant. Undervisar bl.a. i Dressyr, Hoppning, Longering, Tömkörning och Visa häst vid hand. Går regelbundet fortbildningar genom Svenska Ridsportförbundet.

magnus_bild-3

Tilly Swaerdens(föräldrarledig till 1/6-19)

Tilly är ridlärare level 3 , gymnasielärare med specialisering häst, varit beridare i Australien och har arbetat som veterinärassistent på hästklinik i Holland. Har tävlat upp till 1.20m hoppning. Driver vid sidan av eget  företag tillsammans med sin sambo Hans Crebas som är proffstränare med träningar och tävling av travhästar. Tilly är stallchef och  ansvarig för all praktisk undervisning i stallet m.m. Går regelbundet fortbildningar genom Svenska Ridsportförbundet.

tilly-swaerdens2x

Anita Taraldsson

Anita är ridlärare level 2 och stilhoppningsdomare. Hon har tävlat i dressyr, hoppning, trav och distans samt tränar Working Equitation. Har eget  företag med träningar och uppfödning av Svensk Varmblodig ridhäst samt Svensk ridponny. Undervisar i Hoppning, Dressyr, Avel, Foder, Träningslära,  Hästens sjukdomar mm. Går regelbundet fortbildningar genom Svenska Ridsportförbundet.

anita-rider-2

Veronica Fermskog

Veronica är utbildad Ridskloeinstruktör (två år på Strömsholm) vilket motsvarar Ridlärare Level II.Hon har också gått stallchefsutbildningen under två år på Flyinge. Hon är B-tränare i trav, utbildad seminör och har gått körledarutbildning för Anders Eriksson. Hon har jobbat som hästskötare hos Rolf-Göran Bengtsson, stallchef och seminör på Ekeby hingststation, beridare på Hästak och som ridskolechef på Lenhovda Hästsportklubb. Hon har också under många år drivit eget företag där hon har tagit emot privatelever, samt tagit emot hästar för inridning, vidareutbildning, problemlösning och inkörning. Hon har fött upp travhästar, bland annat Alfas da Vinci som har tagit världsrekord. Hon har skrivit en bok om sitsträning som heter sitsträning i praktiken. Hennes kommande bok heter Stuteriliv och handlar om uppfödning.

Anläggning
Vår anläggning består av:

  • Ridhus 20 x 70 m
  • Belyst uteridbana 30 x 70
  • Terrängbana med träningshinder
  • Fina ridvägar i omgivningarna