Jobba hos oss

Ingelstadgymnasiet är en fristående gymnasieskola som ligger i en vacker och lantlig omgivning 2 mil utanför Växjö. På skolan går ca 230 elever och av dessa bor ca 200 på skolans internat. De utbildningar vi erbjuder är Naturbruksprogrammet med inriktningarna lantbruk och djur samt Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning-anläggningsförare. Vi erbjuder även naturvetenskaplig profil. Skolan har stor praktisk verksamhet med skog, åker/betesmark, olika djurstallar, hundanläggning och veterinärklinik.


Vi söker en rektor till Ingelstadgymnasiet

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdrag som finns? Hos oss kommer du till en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare. Tillsammans bygger ni vidare på skolans utveckling. Vi erbjuder dig en bra arbetsmiljö med möjlighet till balans mellan arbete och fritid, delaktighet och erfarenhetsutbyte med andra kollegor.

Inom organisationen ryms också en väl utvecklad stab inom bland annat ekonomi, personal och IT. På Hushållningssällskapet arbetar vi med kunskap för att utveckla det gröna näringslivet.

I rollen ingår:

 • Att leda, samordna och utveckla verksamheten
 • Att tillsammans med övriga rektorer arbeta för ett samarbete mellan gymnasieskolor inom Hushållningssällskapet
 • Att ha det övergripande ansvaret för pedagogik, ekonomi, resultat, personal, elever och arbetsmiljö
 • Att se till att verksamhetens mål uppnås
 • Att vara en tydlig ledare för medarbetare och elever
 • Att verka för att skolan förblir attraktiv

Detta är en möjlighet för dig som:

 • Redan idag arbetar inom skolvärlden, gärna som rektor
 • Har erfarenhet av att kombinera ledarskap och pedagogik
 • Är målinriktad och kan driva utvecklings- och kvalitetsarbete
 • Arbetar med ett tydligt, aktivt och kommunikativt pedagogiskt ledarskap
 • Har förmåga att skapa en vision och arbeta för att nå den
 • Har ett stort engagemang och intresse för skolans verksamhet och utveckling
 • Har en genomförd rektorsutbildning eller vill påbörja en

Anställningsform:

Heltid, med anställningsform tillsvidare.
Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor angående rollen som rektor är du välkommen att kontakta VD Mats Halling 070-549 10 69.

Vi önskar ha din ansökan så snart som möjligt till e-postadressen jobb.h@hushallningssallskapet.se. Vi kommer att behandla ansökningarna löpande. Märk ansökan med ”Rektor Ingelstadgymnasiet”

Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) ska den som erbjuds denna anställning lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här. (Öppnas i en nytt fönster).

Hushållningssällskapet är en kunskapsorganisation. Vi producerar och levererar kunskap för hållbar utveckling och lönsamhet i landsbygdensnäringar. I Hushållningssällskapen över hela landet är vi ca 30 000 medlemmar och ca 7000 medarbetare. För att trygga tillgången på kompetent arbetskraft till landsbygdensnäringar driver vi sju naturbruksgymnasier.
Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge är ett av landets största hushållningssällskap. Vi bedriver rådgivning, certifieringsverksamhet, fältförsök, gymnasie- och yrkesutbildning samt utvecklingsarbete med mera. Vi har ca 2 500 medlemmar och omsätter omkring 190 miljoner kronor per år och är drygt 200 anställda. Våra skolor är Ingelstadgymnasiet, Gamlebygymnasiet och Naturbruksgymnasiet Kalmar. Läs mer på hushallningssallskapet.se