Våra resurser

Zoobutik

V. 34 Öppnar åter zoobutiken för våra kunder lagom till terminsstarten. Våra öppettider under terminen är 12.30-17.00.

Här på skolan driver djurvårdseleverna en zoobutik med hjälp av vår personal.

Vi säljer kvalitetsfoder för hund och katt från kvalitativa märken såsom Wellness Core, Iams och Eukanuba. På hyllorna står även foder till fåglar och andra smådjur.

Vi har också tillbehör som halsband och koppel, spårlinor, skålar, aktiveringsleksaker, transportburar, bäddar, kaninhus, godis och tuggben, reptiltillbehör, hälsovårdsartiklar till hund och katt, schampo m.m. Allt till förmånliga priser. Eftersom butiken drivs i samarbete med skolans veterinärsklinik, säljer vi även hälsovårdsartiklar till hund och katt, som klotänger, öronrens, tandborstar, schampo etc. Emellanåt har vi kampanjer och erbjudanden av olika slag. Är det något du som kund saknar är du välkommen att prata med personalen som oftast har möjlighet att beställa hem varan åt dig.

Verksamheten

I djurvårdsprofilen ingår praktiska lektioner i vår zoobutik. Här får eleverna lära sig vad det innebär att driva en butik. De står i kassan, bemöter kunder, säljer, inventerar, plockar upp varor och marknadsför butiken. Eleverna står för drivkraften och idéerna som utvecklar butiken och sortimentet.

I butiken får eleverna även lära sig om olika typer av foder, för att kunna ge välinformerade råd till kunder och djurägare.

Djurhus

I vårt djurhus finns mängder av sällskapsdjur och exotiska djur. Vi har ca 75 olika arter och över 270 djurindivider. Här får du lära dig sköta och hantera sällskapsdjur samt exotiska djur som t.ex. hajar, flygpungekorrar, papegojor, pytonormar och muränor.

Djurhusets Stjärnmuräna Foto: Felicia Elmlund

Veterinärklinik

Ingelstadgymnasiets veterinärklinik är en liten trivsam klinik där du och ditt djur blir väl omhändertagna av vår veterinär, våra djursjukvårdare och våra gymnasieelever som läser djursjukvård.

På veterinärkliniken behandlar vi alla smådjur som hundar, katter, kaniner, gnagare, fåglar och reptiler. Eftersom vi inte har röntgen eller möjlighet att ha inneliggande patienter kan vi inte ta emot svårt sjuka hundar och katter. Vid allvarligare sjukdomsfall hänvisar vi därför till närmaste djursjukhus.