Våra samarbetspartners

Vi nyttjar flera olika yrkesprofessioner i hästnäringen, detta är några av dem.

 

Massör Louise von Arronet

Hon jobbar förebyggande med våra hästar och hjälper oss att hålla dem i topptrim. Louise använder sig av el, djupvågsmassage och akupunktur. Hon kommer till oss två ggr i månaden. Så alla hästar behandlas regelbundet av Louise.

 

 

 

Hovslagare Tobias Sandahl

och på bilden hovslagare Moje Liljegren

Detta är våra två hovslagare som skor våra hästar. Tobias har varit lärare på skolan i många år men sadlade om till hovslagare, han håller även utbildning i tappskokompetens för våra elever. De tar emot elevernas hästar om det önskas.

Värends Hästsällskap
Har föreläsningar och clinics på vår anläggning.

Hööks

Köper vi utrustning hos.

 

Börjes i Tingsryd

Köper vi utrustning hos. Vi har även ett samarbete med Börjes då de filmar och tar kort med våra elever och skolhästar.

 

Jarnesjö Saddles

Här sker sadelutprovning till alla skolhästarna. De har varsin individanpassad dressyr och hoppsadel.

 

 

Tingsrydstravet

Skolans elever har sin körutbildning på Tingsryds travet, en topmodern sportanläggning där Marie-Louise Rungegård är körlärare. Hon har en lång hästerfarenhet då hennes farfar Börje (Börjes Tingsryd) är en av Svergies största uppfödare av ardenner, russ och shetland. Här ses hon köra par tillsammans med den godkända ardennerhingsten Karlang och hans avkomma.

När eleverna kör på travet så är det med shetland, russ och varmblodig travare. De får även möjlighet att följa med Marie-Louise till sin gård ett stenkast från travbanan och delta vid spannkörning och se den fantastiska vagnspark som finns där.

Monte är något alla elever erbjuds att prova på lektionstid.

 

Andre Brandt

På bilden nedanför ser ni @andrebrandt här ihop med Thelma Hästak.

SM vinnare YR 2020 i Falsterbo, deltagit i flertalet nations hoppningar för Sverige som junior och young rider. Beridare på HÄSTAK.

Andre är en person som redan innan hans framgångar har trots sin ringa ålder så mycket härliga sidor och är ett stort föredöme och inspiration för oss och våra elever. Alltid tålmodig och trygg med sina hästar. De kommer alltid i första hand. Han tar gärna en stund för att prata och förklara för barn och ungdomar när de undrar över något som rör hästar eller ridning.

Så att just han skulle bli vår ambassadör, var ett enkelt val.

Intervjuer med André Brandt