Vilken utbildning gick du på skolan och när?

Jag gick Ridsport mellan 2014-2017

Varför valde du Ingelstadgymnasiet?

Jag ville gå en utbildning som matchade mitt intresse, vilket var främst hästar. Anledningen till varför det blev Ingelstad och inte något annat naturbruksgymnasium var att vi hästtjejer fick bo på en egen gård med våra hästar och med närhet till skolan.

Hur minns du tiden på skolan?

Jag och några tjejkompisar blev väldigt snabbt tajta eftersom vi både bodde ihop och hade hästarna på samma ställe, och vi hade så roligt tillsammans! Att bo på internat var givande då man får lära sig att ta eget ansvar och skaffar sig ett stort nätverk med vänner för livet. Men inte att förringa maten på skolan, alltid vällagad och god!

Vad har du gjort sedan du tog studenten?

Efter studenten var jag osäker på om jag ville jobba med hästar på heltid. Men min hemma tränare tipsade om ett stall i Skåne som sökte dressyrelev och lyckades övertala mig till att åka dit. Väl där bestämde jag mig för att testa en månad för att se om jag trivdes vilket jag också gjorde och jag stannade i 2 år. Våren 2019 såg jag en annons på Facebook om utbildningen Agrotekniker och blev intresserad och sökte. I slutet på augusti började jag min två år långa utbildning till Agrotekniker.

Vad gör du idag?

Just nu har jag en LIA period (Lärande i arbete) där jag fördjupar mig inom ett ämne som jag tycker är intressant. Detta projektet handlar om olika metoder att lagra hästgödsel för en snabbare nedbrytningsprocess, och så räknar jag på olika inhysningssystem för häst. Andra ämnen jag skrivit om är beräkning av lönsamheten för ekologisk eller konventionell dikouppfödning, krisberedskap för lantbrukare, växtodlingsplan m.m.

Vad har du för planer för framtiden?

Jag vill efter utbildningen jobba som rådgivare inom djurproduktion, växtodling eller som driftledare på en gård.

Vad vill du skicka med till nuvarande elever?

Hitta bra praktikplatser under APL perioderna. Det är viktigt att man gillar sin arbetsplats. Man kommer vara trött första veckan innan man kommit in i systemet, men därefter ha väldigt roligt om man får bra praktikvärdar och kollegor. Jag vill också skicka med att skaffa många vänner och kontakter under skoltiden. Jag har daglig kontakt med flera som gick på Ingelstad samtidigt som jag, och det har haft många fördelar då jag alltid kan ringa och prata och får tips om sånt jag är osäker på.