Våra resurser

Veterinärklinik

OBS! Kliniken är stängd för externa besökare ytterligare några veckor.

Så fort vi kan ta emot kunder igen så lägger vi ut info om det.

Ingelstadgymnasiets veterinärklinik är en liten trivsam klinik där du och ditt djur blir väl omhändertagna av vår veterinär, våra djursjukvårdare och våra gymnasieelever som läser djursjukvård.

På veterinärkliniken behandlar vi alla smådjur som hundar, katter, kaniner, gnagare, fåglar och reptiler. Eftersom vi inte har röntgen eller möjlighet att ha inneliggande patienter kan vi inte ta emot svårt sjuka hundar och katter. Vid allvarligare sjukdomsfall hänvisar vi därför till närmaste djursjukhus.

Vi har mottagning onsdagar och torsdagar efter tidsbeställning och du kan boka tid genom att ringa onsdagar och torsdagar kl 08.00-16.00.

OBS! Vi har stängt under sommaren.

Telefon: 0470-347676
Mailadress: kliniken@ingelstad.nu

Djurhus

Brinner du för olika sorters djur och önskar att jobba med ditt intresse i framtiden? Då har du hittat rätt. Hos oss får du lära dig hantera många olika spännande djur b.la. många sorters fåglar, reptiler, gnagare, ledjur och självklart får du möjlighet att leva dig in akvaristikens underbara värld.

Här kommer du att få lära dig den dagliga skötseln av alla djur, men även lära dig vikten av miljöberikning och socialicering. Här får du även möjlighet att använda din kreativitet. Du får förverkliga dina egna idéer, t.ex. skapa miljöer och göra träningsprojekt med djuren. Målet med ditt arbete i djurhuset är att du ska utvecklas till en på marknaden konkurrenskrafitig djurskötare som kommer ha möjlighet att arbeta med djur på många olika sätt i framtiden.

 • I våra djuranläggningar ingår:
 • daglig skötsel och utfodring
 • hantering
 • könsbestämning
 • hälsokontroller och förebyggande djursjukvård
 • berikning
 • aktivering
 • etologi, läran om djurens beteende
 • stress och problembeteenden hos djur i fångenskap
 • avel
 • träning av djur
 • djurskydd

Zoobutik

Här på skolan driver djurvårdseleverna en zoobutik med hjälp av vår personal.

Vi säljer kvalitetsfoder för hund och katt från Hill’s och Nutra Nuggets. På hyllorna står även foder till fåglar och andra smådjur.

Vi har också tillbehör som halsband och koppel, spårlinor, skålar, aktiveringsleksaker, transportburar, bäddar, kaninhus, godis och tuggben, reptiltillbehör, hälsovårdsartiklar till hund och katt, schampo m.m. Allt till förmånliga priser.

Saknar du något i butiken ser vi gärna över möjligheterna att ta hem det till dig.

Verksamheten
I djurvårdsprofilen ingår praktiska lektioner i vår zoobutik. Här får eleverna lära sig vad det innebär att driva en butik. De står i kassan, bemöter kunder, säljer, inventerar, plockar upp varor och marknadsför butiken. Eleverna står för drivkraften och idéerna som utvecklar butiken och sortimentet.

I butiken får eleverna lära sig om olika typer av foder, för att kunna ge råd till kunder och djurägare.

Hill’s och Nutra Nuggets foder

I butiken säljer vi Hill’s och Nutra Nuggets foder för hund och katt. Dessa foder är framställda av kvalitetsråvaror och sammansättningen är väl anpassad efter djurens näringsbehov. För mer information om fodret besök och www.hillspet.com och www.nutranuggets.se

Vårt sortiment

I vårt sortiment kan du t.ex hitta foder för hund och katt, halsband till hund och katt, koppel och selar (till hund, katt, kanin, råtta). Vi säljer även tuggben och godis, kvalitetsleksaker, spel och aktiveringsleksaker. På hyllorna finns bland annat träningsredskap, matskålar, transportburar, bäddar, tillbehör till gnagare och reptiler, fågelleksaker m.m.

Eftersom butiken drivs i samarbete med skolans veterinärsklinik, säljer vi även hälsovårdsartiklar till hund och katt, som klotänger, öronrens, tandborstar, schampo etc. Emellanåt har vi kampanjer och erbjudanden av olika slag. Är det något du som kund saknar är du välkommen att meddela personalen som oftast har möjlighet att beställa hem varan åt dig. Vi uppskattar era önskemål och synpunkter på sortimentet.