Hund

Hundar är mer än bara en hobby, det är en framtidsbransch som bara växer. Hos oss har du möjligheten att ta ditt hundintresse och skapa dig en yrkeskunskap. Är du främst ute efter att kombinera din skoltid med din hobby hund, då har du också kommit rätt.

Utbildningen passar dig som:

  • vill jobba med hund
  • önskar studera vidare
  • vill förgylla din gymnasietid med hund på schemat och vid din sida

Efter din utbildning hos oss har du möjlighet att studera vidare och arbeta som polis, lärare, problemhundskonsult, veterinär, hundförare, djursjukskötare etc.
Du kan välja kurser som gör att du får grundläggande högskolebehörighet.

Jobba med hundar

Idag behövs fler yrken som hundförare för tjänstehundar och assistanshundar. Även samhället har ett växande behov av välutbildade hundinstruktörer, hunduppfödare och hundskötare. Eller varför inte jobbar som hundfrisör, hundmassör eller hundpsykolog.

Så fungerar vår hundutbildning

Vi är ett hundgymnasium där du möter en gedigen utbildad hundstab med kvalificerade utbildningar inom hund. Vi anammar ett modernt och sunt hundtänk med rätt magkänsla. Utbildningen baseras på läror om hundens ursprung, deras naturliga beteenden och behov. Genom insikter i arten och raser individanpassas träningen. Den skräddarsys för varje ekipage och positiv förstärkning står som huvudsaklig träningsprincip. Med mycket etologi, inlärningspsykologi och hundspråk i ryggen kommer du guidas igenom din egen utveckling till hundtränare.
Samarbete, ledarskap, kontakt och kommunikation är den röda tråden i alla moment för att skapa glädje och förståelse tillsammans. Med mycket hjärta och glädje tränar vi hund.
”Alla hundar lär sig saker på olika sätt. Och detsamma gäller oss människor. Hos oss blir du och din hund aldrig en i mängden!”