Naturvetenskaplig profil

Vill du skaffa dig behörighet för att läsa vidare på universitet eller högskola och samtidigt få praktisk erfarenhet av att ta hand om djur?

När du läser den naturvetenskapliga profilen här hos oss i Ingelstad erbjuder vi dig möjligheten att kombinera dina teoretiska studier med praktiskt arbete inom ramen för djur och natur.

Idag är behovet av kunskap inom det naturvetenskapliga området stort eller till och med mycket stort på arbetsmarknaden och man räknar med att detta behov kommer att öka under de närmaste åren. Naturvetenskapliga kunskaper ger dig därför stora möjligheter att välja bland många attraktiva jobb med intressanta arbetsuppgifter.

Läser du naturbruksprogrammet med naturvetenskaplig profil får du en mycket bred behörighet för vidare studier på högskola eller universitet. Väljer du den naturvetenskapliga profilen på Ingelstadgymnasiet läser du 2950 poäng på gymnasiet, det innebär att du läser 150 poäng extra.

Våra fördjupningar

Djursjukvård – NV
För dig som har ett stort djurintresse och kanske vill satsa på att utbilda dig vidare inom veterinärmedicin efter gymnasiet. Här får du lära dig skötsel, hantering samt att ta hand om och behandla sjuka djur tillsammans med vår veterinär och våra djursjukvårdare.
Läs mer här.

Häst och ridsport – NV
Om du är intresserad av hästar och samtidigt vill få en naturvetenskaplig profil så ska du välja ridsport-nv. Denna utbildning ger dig som är hästintresserad en unik möjlighet att läsa utvalda hästkurser i kombination med kurser i de naturvetenskapliga ämnena matematik, fysik och kemi.
Läs mer här.

Lantbruk – NV
Lantbruksdjur med naturvetenskaplig profil är ett smart val för dig som vill ha både en grundläggande lantbruksutbildning och en naturvetenskaplig behörighet i ämnena matematik, fysik och kemi .
Läs mer här.

Framtid

Väljer du naturvetenskaplig profil här på Ingelstadgymnasiet får du en bred kompetens för vidare universitetsstudier framförallt till SLU (Sveriges lantbruksuniversitet).

Läs mer om utbildningar och behörighetskrav på:
studera.nu

Här kan du läsa hur det gick för några av våra elever som tog studenten 2004 från naturvetenskap. Texten är skriven av Ann Elofsson, klasskamrat med dessa fyra och som idag är utbildad vetenskapsjournalist och molekylärbiolog.