När gick du på skolan?

Jag gick på Ingelstadgymnasiet mellan 2016 och 2019 i klassen som då hette NV16

Djursjukvård med naturvetenskaplig profil.

Varför valde du Ingelstad gymnasiet?

Ingelstadgymnasiet var rätt för mig eftersom jag ville ha mer praktiska inslag i utbildningen, dessutom ville jag redan då bli veterinär och i stället för att enbart läsa ett naturvetenskapligt program valde jag Djursjukvård med naturvetenskaplig profil.

Hur minns du tiden på skolan?

När jag tänker tillbaka på gymnasiet så är internatet och vännerna jag hade där en stor del. Jag bodde alla tre åren på internatet något som gav mig en frihetskänsla

Det saker jag gillade mest med själva utbildningen på skolan var att vi fick variera de väldigt teoretiska naturämnena med stundvis lite mer lättsam djurhållning. Samt att klasserna var mindre än på många andra skolor vilket gav mycket tid åt frågor och som gav lektionerna en mysig stämning.

Vad gör du idag?

Idag läser jag mitt första år på Veterinärprogrammet vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala

Vid sidan av studierna jobbar jag extra som Djurvårdare nivå 2 på Universitets Djursjukhusets Operation och Intensivvårdsavdelning, Ett jobb jag fått tack vare den yrkesexamen och praktiska erfarenhet jag erhöll på Ingelstadgymnasiet.

Vad har du gjort sedan du tog studenten?

Efter studenten blev planerna mot att söka till veterinär först uppskjutna på grund av värnplikten som Flygbassäkerhetssoldat. 9 månader senare var värnplikten slut en tid jag aldrig ångrar. Efter värnplikten sökte jag till veterinär och det är här jag är nu!

Vad vill du skicka med till nuvarande elever?

Det viktigaste under gymnasiet är inte att satsa på de bästa betygen, man ska göra sitt bästa men det är ännu viktigare att bli duktig på det man tycker är roligt.

Jag tycker också det är otroligt viktigt att ta alla möjligheter man får under tiden på Ingelstad vare sig det är en utbytesvecka i Serbien eller en eftermiddag extra i svinhuset.

Vi tackar Julius för intervjun och önskar han lycka till.

Fotograf: Matilda Persson