Ta med din egen häst

Det är bara elever på RIDSPORT och i mån av plats NVRIDSPORT som har förmånen att hyra stallplats på skolan.

Det finns närliggande stall/hästgårdar som hyr ut stallplatser till de elever som går andra inriktningar. Hör med personal på ridsport så förmedlar de kontakt.

Hur många elever som tar med sig egen häst till skolan varierar kraftigt mellan årskullarna. Av de som har med egen häst väljer en del att rida både sin egen häst och skolhästarna i utbildningen, men det är helt frivilligt. Du som vill träna själv rider självklart gratis i vårt ridhus (gäller alla skolans elever oavsett vilken inriktning de går). Till oss kommer också externa tränare i dressyr och hoppning som du kan boka träning med.

Om en elev, som börjar på skolan ht 23 börjar på Ridsport men byter till annan profil på skolan så sägs uppstallningsavtalet upp, det gäller även elever som byter till NV-ridsport ifall det finns Ridsportelever på kölista.

Så här gör du för att söka stallplats

Hanterbara ston och valacker som är 4 år eller äldre är välkomna. Rid- eller körhästar ska antingen vara ridbara i skritt, trav och galopp eller körbara i skritt och trav.

Stallplatserna fördelas i turordning som ansökningarna kommer in till mejlen från elever som blivit antagna till Ridsportutbildningen.

En plats per elev. Om det blir platser över fördelas de i turordning till NV-Ridsportelever som sökt. Skulle det efter att NVRidsportelever fått sina platser fortfarande vara platser över erbjuds de till Ridsportelever som vill ha med en andra häst med sig.

NV Ridsportelev som fått en plats kan inte bli av med den även om en Ridsportelev ansöker om plats. Om du inte säger upp din plats har du den alla tre åren.

Elever som säger upp sin plats hamnar längst ner i eventuell kö. Observera Ridsport har en kölista och NV-Ridsportelever en annan kölista. NV-Ridsportelever får endast tillgång till plats efter att alla Ridsportelever fått plats.

Kontrakt på boxen skrivs med stallchefen.

Stall Faxe elevuppstallning i uteboxar

 

Här står endast Åk 1 hästar, detta för att du skall känna dig trygg första året på ny skola med stöttning från personalen.

Stallet ligger vid skolstallet med mindre än 100 m till ridhuset och utebana.

På vardagarna hjälper hästelever och personal till med mockning, morgonfodring, in- och utsläpp. Kvällsfodring och stalltjänst helger sker enligt schema. Rasthagarna är på gräs och hästarna går minst två tillsammans i varje hage.

Eleverna har tillgång till spolspilta och uppvärmd sadelkammare.

Hyra för Stall Faxe  1700:-/månad box, delad rasthage, inkl. grovfoder och spån.

I första hand tillgodoses elever som går ridsport, i andra hand NV ridsport med boxplats. Kontakta Magnus Fransson endast på sms 0733-477 844 senast 30/7 om ni önskar stallplats.

Hulugård elevuppstallning

 

 

För elever i åk 2 och 3.

Stallet ligger 500 m från ridhus och utebana.

Det finns 23 boxplatser fördelade på fyra stallar.

Stallet fungerar som ett kollektivstall där du själv tillsammans med övriga elever som hyr boxplats, sköter mockning, fodringar, in-och utsläpp. Rasthagarna är på gräs och hästarna går minst två tillsammans i varje hage.

Eleverna har tillgång till spolspilta och uppvärmd sadelkammare.

Hyra för Stall Hulugård 1700:-/månad box, delad rasthage, inkl. grovfoder och spån.