Ta med din egen häst

Hur många elever som tar med sig egen häst till skolan varierar kraftigt mellan årskullarna. Av de som har med egen häst väljer en del att rida både sin egen häst och skolhästarna i utbildningen, men det är helt frivilligt. Du som vill träna själv rider självklart gratis i vårt ridhus (gäller alla skolans elever oavsett vilken inriktning de går). Till oss kommer också externa tränare i dressyr och hoppning som du kan boka träning med.

Fr.o.m. ht 2019 får bara elever på RIDSPORT och i mån av plats NVRIDSPORT hyra stallplats på skolan.

De elever som har haft stallplats läsåret 18/19 har rätt att behålla den oavsett vilken profil de går. Vi skriver däremot inga nya uppstallningsavtal med elever som började läsåret 18/19 eller 17/18 och som inte går ridsport/NVridsport.

Om en elev, som börjar på skolan ht 19 börjar på Ridsport men byter till annan profil på skolan så sägs uppstallningsavtalet upp, det gäller även elever som byter till NV-ridsport ifall det finns Ridsportelever på kölista.

Elever på häst & ridsport i åk 1 är uppstallade i Faxestallet (som ligger bredvid skolstallet) och elever i åk 2 och 3 i elevstallet på Hulugård (500 m från ridhuset).

Så här gör du för att söka stallplats

4 juli kl 0.00 öppnar ansökningen till läsåret 19/20. Ansökningar tas endast emot via mejl till magnus.fransson@ingelstad.nu för att vi ska ha ett datum och en tid på ansökan. För tidigt inkomna ansökningar räknas inte.

Hanterbara ston och valacker som är 4 år eller äldre är välkomna. Rid- eller körhästar ska antingen vara ridbara i skritt, trav och galopp eller körbara i skritt och trav.

Platserna fördelas i turordning som ansökningarna kommer in till mejlen från elever som blivit antagna till Ridsportutbildningen. En plats per elev. Om det blir platser över fördelas de i turordning till NV-Ridsportelever som sökt. Besked till NV Ridsportelever ges 1 augusti. Skulle det efter att NVRidsportelever fått sina platser fortfarande vara platser över erbjuds de till Ridsportelever som vill ha med en andra häst med sig. Ridsportelever som ansöker om uppstallning efter 31 juli får i händelse av att alla platserna är uthyrda vänta på att någon elev säger upp sin plats. NV Ridsportelev som fått en plats kan inte bli av med den även om en Ridsportelev ansöker om plats. Om du inte säger upp din plats har du den alla tre åren. Elever som säger upp sin plats hamnar längst ner i eventuell kö. Observera Ridsport har en kölista och NV-Ridsportelever en annan kölista. NV-Ridsportelever får endast tillgång till plats efter att alla Ridsportelever fått plats.

I länken hittar du vårt Uppstallningskontrakt.

Stall Faxe elevuppstallning i uteboxar

För elever i åk1. Stallet ligger vid skolstallet med mindre än 100 m till ridhuset och utebana. På vardagarna hjälper hästelever och personal till med mockning, morgonfodring, in- och utsläpp. Kvällsfodring och stalltjänst helger sker enligt schema. Rasthagarna är på gräs och hästarna går minst två tillsammans i varje hage.

Eleverna har tillgång till spolspilta och uppvärmd sadelkammare.

Fr.o.m. ht 2019 Höjs hyra för Stall Faxe till 1400:-/månad box, delad rasthage, inkl. grovfoder och spån.

Hulugård elevstallning

För elever i åk 2 och 3. Stallet ligger 500 m från ridhus och utebana. Det finns 16 boxplatser fördelade på tre stallar. Stallet fungerar som ett kollektivstall där du själv tillsammans med övriga elever som hyr boxplats, sköter mockning, fodringar, in-och utsläpp. Rasthagarna är på gräs och hästarna går minst två tillsammans i varje hage.

P.g.a. renoveringar av Stall Hulugård under läsåret 19/20 kommer eleverna under en period att få gå med sin häst till skolstallet för att låna spolspilta och torkrum och endast ha tillgång till en enklare sadelkammare. Vi har därför valt att reducerad uppstallningshyran tills renoveringsarbetet är klart.

Hyra under renoveringsarbetet kommer att vara 900:-/månad box, delad rasthage, inkl. grovfoder och spån. Därefter kommer den att höjas till 1400 kr/månad.

Träningar och tävlingar

Många av eleverna väljer att rida både sin egen häst och på skolhästarna i utbildningen. Du som vill träna själv rider självklart gratis i vårt ridhus. Till oss kommer också externa tränare i dressyr och hoppning.